Reballing chipset video

Reballing chipset video:

Multe laptop-uri au probleme cu supraincalzirea la solicitare mare(jocuri sau alte aplicatii consumatoare de resurse video) ceea ce duce la dezlipirea sau defectarea chipset-ului video, a northbridge-ului sau a southbridge-ului de pe placa de baza si in final la diferite probleme in functionarea corecta a laptop-ului sau la defectarea acestuia.
Printre laptop-urile cele mai predispuse la astfel de probleme sunt HP Pavilion DV5000,DV6000-9000, Acer Aspire 5520, Toshiba A200, etc.
Solutia la aceste probleme este Reballing chipset video adica relipire chipset video existent sau inlocuire chipset video cu unul nou utilizand echipamente profesionale de BGA cu infrarosu-Statie BGA Rework FD-6900 sau ACHI IR6000.
NU va lasati laptopul pe mana oricui nu are echipamente profesionale si experienta fiindca va poate defecta iremediabil placa de baza; exista foarte multi depanatori de laptop-uri care folosesc metoda reflow sau reincalzire a chipset-ului cu aer cald fara a putea controla temperatura, metoda simpla si ieftina care poate da rezultate dar care nu rezisata decat 30-90 de zile si care poate distruge iremediabil circuitele de pe placa de baza, facand-o irecuperabila.

Preturi reballing chipset video cu chipset nou 200-400 lei si garantie 3-6 luni.

Simptome dezlipire/defectare chipset video:

– laptop-ul porneste dar nu afiseaza nimic pe ecran
– laptop-ul porneste dar afiseaza dungi sau imagini distorsionate pe ecran
– laptop-ul nu porneste sau se aprinde dar se inchide sau se restarteaza imediat
– nu functioneaza porturile usb sau se blocheaza la introducerea unui device in portul usb

Activitati Reballing chipset video:

– dezasamblarea si curatarea laptop-ului – scoaterea placii de baza si identificarea chipset-ului defect – dezlipire chipset video defect utilizand Statie BGA Rework ACHI IR6000
– curatare placa de baza si a socketului de resturile de fludor
– reballing chipset video – recreare profil bilute de fludor(600-1000 de bilute sau puncte de lipitura)
– lipire chipset video nou pe placa de baza utilizand Statie BGA Rework ACHI IR6000
– asamblare laptop si testare prin stres video – 3DMark