Reballing laptop Hp Compaq Cq61

A venit in service si nu afisa imagine iar tasta caps lock licarea intermitent  si la prima vedere parea sa aiba nevoie de Reballing laptop Hp Compaq Cq61.

dezmembrare-laptop-hp-presario-cq61

Dupa ce am verificat memoriile – fiindca d emulte ori faptul ca nu scoate semnal video poate fi si de la o memorie defecta, procesorul si bios-ul am ajuns la concluzia ca ii trebuie o relipire de chipset- reballing laptop Hp Compaq Cq61 .

In timpul demontarii am constatat ca sistemul de racire era supraincarcat cu praf si scame , un lucru des intalnit la laptopurile care cedeaza pe partea de video fapt confirmat si la testele de temperatura unde am constatat ca fara sa faca nimic temperatura pe procesor si pe chipset era de peste 57 de grade… si i- am refacut racirea(adaugare de pasta termoconductoare cu AG) iar pe chipset am adaugat o tablita de cupru de 1mm grosime pentru un transfer mai bun de caldura .

Pentru prelungirea duratei de viata dupa Reballing laptop Hp Compaq Cq61 este recomandata curatarea periodica la cel putin 8-10 luni si evitarea folosirii laptopului pentru vizionare de filme si prelucrare grafica.

Odata cu trecerea timpului problemele nu au incetat sa apara la acest model iar cele mai des intalnite au fost pe partea de video sau de chipset rareori bios sau alte componente.

Din cauza prafului , scamelor sau altor factori adunati in radiatorul de racire aerul cald dat de ventilator nu putea sa iasa prin radiatorul de racire , acesta in cele din urma supraincalzind cipul video , northbridge sau procesorul .

Nefiind racit corespunzator in special Cipul Video se incalzea peste temperatura limita si apoi incepea sa afiseze artefacte , sa se inchida , sa se restarteze , sa dea eroare de driver video ( Display driver stopped responding and has recovered ) , sau numai afisau imagine (apar semnale luminoase la caps-look mai exact 4 semnale intermitente ) in urma dezlipirii cipului din cauza supraincalzirii necesitand un Reballing laptop Hp Compaq Cq61 , unele dintre avand nevoie chiar de schimbarea cipului.