Reballing Dell Inspiron N5010

Dell N5010 este un laptop elegant si puternic, cu procesoare I3-I5, ecran LED mare de 15.6 diagonala insa destul de putin fiabile cand vine vorba de placa de baza.

laptop-second-hand-dell-inspiron-n5010

A venit in service cu urmatoarea problema: Porneste si nu da imagine dar scoate un beep specific de 8 ori ; de multe ori aceste manifestari se gasesc la laptopurile cu probleme de bios , insa dupa mai multe teste si verificari , dupa ce am testat memoriile si procesorul si am vazut ca defectul tot se manifesta si am decis ca are nevoie de Reballing Dell Inspiron N5010.

I-am refacut o relipire a cipului video- Reballing Dell Inspiron N5010 adica dezlipire cip video cu statie cu IR, reinlocuire bile BGA cu PB si relipire pe placa de baza si am constatat ca dupa relipire laptopul era perfect functional .

La teste de incarcare video cu softul 3dmark   am observat ca temperaturile erau foarte ridicate in special pe cipul video si pe procesor si i-am schimbat sistemul de racire compus din radiator din ventilator acesta fiind defect si totodata fiind cauza principala a defectului initial(Reballing Dell Inspiron N5010)