laptop second hand

Laptop second hand sau refurbished?

Cand vine vorba de distractie sau diverse activitati marunte, telefonul sau tableta indeplinesc aceste sarcini cu usurinta. Insa cand e vorba de activitati mai complexe (gaming, redactare, programare), cei mai multi preferam un ecran mai mare si o tastatura dintr-o bucata. Desktop-urile ocupa destul de mult loc si nu sunt deloc portabile.

Dar ce faci cand ti s-a stricat laptop-ul si nu iti permiti unul nou? Poti apela la varianta achizitionarii unui laptop second hand sau refurbished. Exista cateva diferente intre aceste doua dispozitive, pe care vi le voi prezenta in continuare.

1.Starea laptop-ului.
Laptopul second hand reprezinta un dispozitiv care a fost utilizat cateva luni de zile, sau chiar un an sau doi, dupa care proprietarul si-a achizitionat ceva mai bun. Acesta este preluat de catre vanzatorii specializati de produse IT second hand, reparat, doar daca este cazul, si pus in vanzare. Aspectul uzat insa ramane.
Laptopul refurbished, este un laptop, care din diferite motive, este restituit producatorului, care il testeaza si reconditioneaza, pentru ca produsul sa functioneze impecabil, apoi scos din nou pe piata. Ca si calitate, produsele refurbished sunt foarte aproape de produsele resigilate.

2.Diferente la perioada de garantie.
Desi reparat si in stare de functionare, laptopul second hand beneficiaza de o perioada scurta de garantie, sau poate chiar deloc.
Un laptop refurbished are o perioada de garantie standard de minim un an, garantie acordata direct de catre producatorul care s-a ocupat de reconditionarea si testarea sa. La aceasta perioada se poate adauga garantia extinsa, platind o suma nu foarte mare.

3.Diferenta de pret.
Existand diferente in ceea ce priveste gradul de uzura si perioada de garantie, evident exista diferente si la nivelul pretului.
Luand in calcul doua modele identice, cu aceeasi configuratie, un laptop second hand este mult mai ieftin decat unul refurbished.
Tinand cont de gradul de uzura si de aspect, un laptop second hand poate fi cu 46-60% mai ieftin decat unul nou, in timp ce unul refurbished poate avea un pret cu 20-30% mai mic fata de un laptop nou.
Inainte de a lua o decizie intre un laptop second hand sau unul refurbished, pune in balanta atat avantajele materiale cat si pe cele functionale, si astfel, poti decide mai usor care este mai avantajos pentru tine.