Deparolare bios laptop

Te-ai trezit ca nu mai stii parola de BIOS de la laptop-ul tau?

Atunci situatia nu e prea roz fiindca in cazul laptopurilor scoaterea parolei de BIOS nu e asa simpla ca la calculatoarele desktop unde scoti bateria de bios 5 minute de pe placa de baza sau ai un jumper ce trebuie pus intr-o anumita pozitie….

Deparolare-bios-laptop Deparolare-bios-laptop1

Deparolare bios laptop e o operatiune complexa care la 95% din laptop-uri presupune rescrierea biosului mai precis urmatoarele operatiuni:

  • desfacere completa laptop
  • scoaterea placii de baza si identificarea cipului de BIOS
  • dezlipirea cipului de BIOS de pe placa de baza
  • conectarea cipului la programator cu o interfata speciala
  • cautarea versiunii de bios corecta pe internet sau cumpararea acesteia(in acest caz pretul pt rescriere bios laptop va fi mai mare)
  • decriptarea bios-ului si comprimarea lui conform cu specificatiile cipului
  • rescriere bios folosind programatorul special
  • relipire cip pe placa de baza si testarea laptopului

BIOS-ul, acronimul de la Basic Input/Output System este un program care face conexiunea intre componentele fizice ale calculatorului si sistemul de operare. Acesta este incorporat de producatorii placilor de baza intr-o componenta hardware, mai exact un circuit integrat de tip CMOS care poarta denumirea de FlashROM.

Dupa cum se stie, BIOS-ul, pe langa functiile amintite mai sus, ajuta utilizatorul sa poata seta anumiti parametrii ai calculatorului cum ar fi ordinea de bootare, data, ora, sa poata modifica si verifica anumite tensiuni, controlul ventilatoarelor, al temperaturilor si altele. In momentul cand se doreste restrictionarea BIOS-ului pentru a nu se putea modifica acesti parametrii, sau pentru nu a avea acces la sistemul de operare, exista optiunea de parolare si daca uiti parola ai nevoie de deparolare bios laptop.

Pret deparolare BIOS laptop intre 150-200 lei, depinde de model si de complexitatea arhitecturii de securitatea a laptop-ului.