Ce trebuie sa stiti despre curatarea laptopului!

In acest articol vom dezbate 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre curatarea laptopului. Aceste lucruri va pot ajuta in special daca detineti un astfel de dispozitiv sau daca doriti sa va cumparati un laptop in perioada urmatoare.

1. Curatarea este de doua tipuri si anume interna si externa. Curatarea externa este acea curatare superficiala, care vizeaza doar carcasa, ecranul si tastatura si nu are rol decat pur estetic si igienic.
Curatarea interna este cea care conteaza si care asigura buna functionare a laptopului pentru ani de zile.

2. Curatarea interna presupune desfacerea partiala sau totala a laptopului, acest lucru depinzand de modelul laptopului si cat de facil se face accesul catre procesor, unde trebuie umblat pentru a inlocui pasta termica.

3. Curatarea interna a laptopului se poate face si acasa in regim propriu insa pentru aceasta este nevoie de un minim de cunostiinte despre laptopuri si componentele interna ale acestuia. Ideal este sa mai fi desfacut cel putin un laptop in trecut si sa urmariti un video tutorial pentru a va asigura ca nu veti defecta nimic atunci cand veti desface laptopul.

4. Curatarea laptopului in Bucuresti nu ar trebui sa coste mai mult de 100 de lei, cu aproximatie. Gasiti si service-uri care fac aceasta operatiune cu 50 de lei de exemplu, insa acest lucru este intalnit mai mult in orasele mai mici. Tineti cont, totusi, ca un pret mai mic nu este neparat in beneficiul dumneavoastra.

5. Curatarea ar trebuie facuta cel putin o data pe an, in special inaintea verii, pentru ca atunci creste si riscul ca laptopul sa se supraincalzeasca. Daca aveti un laptop de mai mult de 1 an si nu l-ati curatat niciodata, va recomandam sa apelati la un service specializat pentru a efectua cat mai rapid curatarea.