Recuperarea datelor de pe un hard disk defect are un pret variat iar acest aspect este influentat direct de tipul de defect pe care il prezinta hard diskul. Daca hdd-ul necesita inlocuirea componentelor interne pentru a il face sa functioneze, acest lucru se va reflecta in pretul final al costului de recuperare a datelor.
Exista situatii cand hard diskul nu poate fi accesat de catre utilizatorul casnic insa la service, prin alte metode sa se poate iar astfel sa nu fie necesara plata reparatiei hard diskului. Chiar si asa, recuperarea datelor este o operatiune foarte costisitoare de care ar fi bine sa nu aveti niciodata nevoie.
Costurile cresc si in functie de volumul de date pe care trebuie sa il recupereze service-ul. Una este sa recupereze 5gb de imagini si documente iar alta este sa recupereze 100 de gb sau 1 terra.
Pentru a evita pierderea datelor si necesitatea de a apela la acest serviciu, creati backup la fisierele importante. Mai mult, daca doriti sa fiti sigur ca nu veti avea nici cea mai mica problema, inlocuiti hard diskul pe care il aveti montat pe laptop sau pc cu un SSD.
Diferentele dintre SSD si HDD sunt enorme , de la viteza de scriere si citire a datelor pana la durata de viata. Ce-i drept si costurile difera iar daca pentru un hdd de 500 de gb platiti 200 de lei, pentru un ssd de 320gb veti plati dublu.