Caldura afecteaza laptopul. Nu lasa laptopul sa sufere si fa-i o curatare interna.

Curatarea prafului din interiorul laptopului este una dintre cele mai simple operatiuni care se efectueaza intr-un service de laptopuri. Este o operatiune pe atat de comuna pe atat de importanta si orice utilizator ar trebui sa isi duca laptopul la curatat, cel putin o data pe an.

In eventualitatea in care nu ajungeti la service sau nu doriti sa platiti pentru serviciul de curatare de praf a laptopului, puteti face singuri aceasa operatiune, la domiciliu.

Desigur, este o operatiune pe care nu o poate face chiar oricine si trebuie sa ai un minim de cunostinte pentru a putea desface un laptop cu usurinta, fara a defecta componente sau parti din carcasa.

Ce trebuie sa stii daca faci curatarea acasa?

Daca doresti sa faci singur curatarea de praf, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si timp disponibil. Aceasta operatiune iti va lua cel putin 2 ore. Totusi, asta depinde si de cat de experimentat esti. Este posibil sa faci curatarea in 30 de minute, daca stii ce faci si daca ai mai desfacut laptopuri la viata ta.

Daca nu ai mai facut asta iti vor trebui urmatoarele:

  • surubelnita
  • un card
  • compresor cu aer sau tub cu aer
  • pasta termoconductoare

Urmareste un clip pe yotube si invata cum se desface modelul de laptop pe care il ai.

Nu uita ca sub carcasa sunt doua pamblici mici, pe care nu trebuie sa le sectionezi. Costul inlocuirii acestora este mai mare ca al curatarii la service, asa ca fii atent daca vrei sa nu iti complici viata.

Ce trebuie sa stii daca faci curatarea la service?

Curatarea la service nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute din momentul in care tehnicianul s-a apucat de curatarea laptopului tau. Totusi, trebuie sa tii cont ca service-urile sunt ocupate si nu vor putea sa se ocupe de laptopul tau in mod preferential.

Daca te grabesti si nu vrei sa lasi laptopul peste noapte, poti sa cauti un service care face programari pentru curatarea laptopului de praf si astfel sa scapi cu un singur drum. Cat bei o cafea, laptopul iti este curatat iar in 30-40 de minute, pleci cu el acasa.

Costul unei curatari interne la service este de aproximativ 80 de lei.